Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Borrelplank met brie

Borrelplank met brie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Als de dagen lekker lang zijn en de zon aan het eind van de middag nog hoog staat, wordt het stamppotseizoen definitief afgesloten. Deze borrelplank met gesmolten brie brengt je in zomerse sferen. Tip: deze borrelplank is ook lekker met camembert. Steek er voordat je de kaas in de oven doet wat tijm en knoflook in.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediƫnten

Als de dagen lekker lang zijn en de zon aan het eind van de middag nog hoog staat, wordt het stamppotseizoen definitief afgesloten. Deze borrelplank met gesmolten brie brengt je in zomerse sferen. Tip: deze borrelplank is ook lekker met camembert. Steek er voordat je de kaas in de oven doet wat tijm en knoflook in.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappel in een kom met de olijfolie, ā…” van de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar. Neem ondertussen de brie uit de verpakking en leg hem in een passend ovenschaaltje. Maak sneetjes in de bovenkant van de brie en bestrooi hem met de overgebleven tijm. Bak de brie de laatste 10 minuten mee met de zoete aardappel in de oven.

  2. Meng de rucola met de balsamico. Leg het schaaltje met de brie in het midden op een grote plank of schaal. Verdeel de rucola en alle overige ingrediƫnten er in hoopjes omheen en laat iedereen zelf pakken en dippen.

Per portie: 685 kcal | 44 g koolhydraten | 29 g eiwit | 41 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!