Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
eetbare kerstcadeautjes: truffels

Bounty-truffels

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Voor ca. 25 stuks

Bereiding

  1. Meng de kokos met de gecondenseerde melk en een snuf zout in een kom en laat ca. 15 minuten staan. Vorm met 2 lepels of een kleine ijslepel bolletjes van het mengsel. Druk het mengsel stevig bij elkaar, eventueel met vochtige handen. Leg de bolletjes op een bord of schaal en zet ca. 1 uur in de vriezer.

  2. Smelt 150 g van de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Neem de kom van de pan en laat kort staan. Voeg de overgebleven chocolade toe en roer met een spatel door tot deze ook gesmolten is en de chocolade mooi glanst.

  3. Wentel de kokosballetjes met behulp van een vork door de chocolade. Laat boven de chocoladekom kort uitlekken voordat je ze op een met bakpapier beklede schaal legt. Laat opstijven in de koelkast. Dek ze zodra de chocolade hard is af met folie of doe ze in een afgesloten trommel, anders komt er condens op de chocolade. Bewaar de bounty-truffels in een afgesloten trommel in de koelkast.

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)