
Braziliaanse salpicao
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Snijd de aardappels in plakken van ca. Ā½ cm dikte. Snijd de plakken in dunne reepjes om er friet van te maken. Doe de reepjes aardappel in een kom met koud water en laat ca. 30 minuten staan.
Kook de kip in een pan met ruim water ca. 20 minuten. Giet af en laat een beetje afkoelen. Haal het vlees met twee vorken los. Meng de kip met de appel en de rozijnen. Meng het limoensap met de mayonaise en de zure room en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.
Giet de reepjes aardappel af en dep ze droog met een schone theedoek. Verwarm een laagje olie in een grote pan tot 180Ā°C en bak er de friet goudbruin en knapperig in. Schep de friet uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de salade over borden. Breng de friet op smaak met zout. Verdeel de friet over de salade. Garneer de salade met de peterselie.