Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Braziliaanse salpicao

Braziliaanse salpicao

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappels in plakken van ca. ½ cm dikte. Snijd de plakken in dunne reepjes om er friet van te maken. Doe de reepjes aardappel in een kom met koud water en laat ca. 30 minuten staan.

  2. Kook de kip in een pan met ruim water ca. 20 minuten. Giet af en laat een beetje afkoelen. Haal het vlees met twee vorken los. Meng de kip met de appel en de rozijnen. Meng het limoensap met de mayonaise en de zure room en breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade.

  3. Giet de reepjes aardappel af en dep ze droog met een schone theedoek. Verwarm een laagje olie in een grote pan tot 180°C en bak er de friet goudbruin en knapperig in. Schep de friet uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verdeel de salade over borden. Breng de friet op smaak met zout. Verdeel de friet over de salade. Garneer de salade met de peterselie.

Per portie: 707 kcal | 46 g koolhydraten | 45 g eiwit | 36 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife Foto’s: Sam Stowell Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)