Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Brie met raapstelen en kruisbessenchutney

Brie met raapstelen en kruisbessenchutney

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg het paprikapoeder, de kerrie en het laurierblad toe en fruit ca. 1 minuut. Voeg de azijn toe. Voeg de rietsuiker toe en los hem al roerend op.

  2. Was de kruisbessen, halveer ze en voeg ze toe. Laat de bessen ca. 3 minuten op laag vuur koken. Meng de maĆÆzena met 2 el koud water en bind de chutney ermee. Laat de chutney afkoelen.

  3. Laat de brie op kamertemperatuur komen. Was de raapstelen voorzichtig in ruim koud water en laat ze uitlekken. Snijd de brie in 4 stukken. Verdeel de brie en de raapstelen over

  4. borden. Bedruppel het geheel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Maak af met een lepel kruisbessenchutney.

Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!