
Brie met raapstelen en kruisbessenchutney
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg het paprikapoeder, de kerrie en het laurierblad toe en fruit ca. 1 minuut. Voeg de azijn toe. Voeg de rietsuiker toe en los hem al roerend op.
Was de kruisbessen, halveer ze en voeg ze toe. Laat de bessen ca. 3 minuten op laag vuur koken. Meng de maïzena met 2 el koud water en bind de chutney ermee. Laat de chutney afkoelen.
Laat de brie op kamertemperatuur komen. Was de raapstelen voorzichtig in ruim koud water en laat ze uitlekken. Snijd de brie in 4 stukken. Verdeel de brie en de raapstelen over
borden. Bedruppel het geheel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Maak af met een lepel kruisbessenchutney.