Bereiding
- Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg het paprikapoeder, de kerrie en het laurierblad toe en fruit ca. 1 minuut. Voeg de azijn toe. Voeg de rietsuiker toe en los hem al roerend op.
- Was de kruisbessen, halveer ze en voeg ze toe. Laat de bessen ca. 3 minuten op laag vuur koken. Meng de maïzena met 2 el koud water en bind de chutney ermee. Laat de chutney afkoelen.
- Laat de brie op kamertemperatuur komen. Was de raapstelen voorzichtig in ruim koud water en laat ze uitlekken. Snijd de brie in 4 stukken. Verdeel de brie en de raapstelen over
- borden. Bedruppel het geheel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Maak af met een lepel kruisbessenchutney.
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie