Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Briegalette met knoflook-kastanjechampignons in stukjes met een groene salade ernaast

Briegalette met knoflook-kastanjechampignons

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Houd je een restje over van deze paddenstoelengalette? Geen zorgen, hij smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Houd je een restje over van deze paddenstoelengalette? Geen zorgen, hij smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag!
Serveertip
Deze hartige galette is heerlijk in combinatie met een groene salade!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote, brede koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons, zout en peper 4-5 minuten erin, tot de champignons een beetje kleur krijgen en het grootste deel van het vocht is verdampt.

  2. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg een beetje overlappend in een vierkant tegen elkaar, rol een klein beetje uit en snijd er een cirkel van 28-30 cm Ø uit. Leg op een grote bakplaat.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Roer de crème fraîche en de mosterd door elkaar en strijk over het deeg; laat daarbij een rand van 3 cm vrij.

  5. Bestrooi met zout en peper en wat van de bieslook. Leg de plakjes brie in een enkele laag op de crème fraîche en lepel de champignons eroverheen (laat wat gaatjes vrij, zodat de kaas erdoorheen kan bubbelen).

  6. Vouw de randen naar binnen en bestrijk met het ei. Bak 25-30 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en diep goudkleurig is.

  7. Laat ca. 5 minuten rusten voor je de galette serveert. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met een groene salade.

Per portie: 715 kcal | 39 g koolhydraten | 21 g eiwit | 52 g vet

Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe, Fotografie: Karen Thomas, Shoot director: Gillian McNeill, Styling: Jo Harris, Foodstyling: Nicola Roberts

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!