
Briegalette met knoflook-kastanjechampignons
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Houd je een restje over van deze paddenstoelengalette? Geen zorgen, hij smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote, brede koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons, zout en peper 4-5 minuten erin, tot de champignons een beetje kleur krijgen en het grootste deel van het vocht is verdampt.
Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg een beetje overlappend in een vierkant tegen elkaar, rol een klein beetje uit en snijd er een cirkel van 28-30 cm Ø uit. Leg op een grote bakplaat.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Roer de crème fraîche en de mosterd door elkaar en strijk over het deeg; laat daarbij een rand van 3 cm vrij.
Bestrooi met zout en peper en wat van de bieslook. Leg de plakjes brie in een enkele laag op de crème fraîche en lepel de champignons eroverheen (laat wat gaatjes vrij, zodat de kaas erdoorheen kan bubbelen).
Vouw de randen naar binnen en bestrijk met het ei. Bak 25-30 minuten in de oven, of tot het deeg gerezen en diep goudkleurig is.
Laat ca. 5 minuten rusten voor je de galette serveert. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met een groene salade.










