
Brioche suzette
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Eva: "Meestal noem ik een toetje in het Nederlands gewoon een toetje, omdat ik dessert zo chique vind klinken – alsof het alleen voor mensen van heel goede komaf is. Maar aangezien dit toetje zélf van goeie komaf is, namelijk een afstammeling van de befaamde crêpe suzette, maak ik een uitzondering en noem ik het een dessert. Een niet te versmaden dessert welteverstaan, van gebakken brioche in friszoete sinaasappelsaus, geserveerd met plakjes sinaasappel en een bolletje ijs – vanille, kaneel, chocola, pistache, welke smaak je maar wilt, van welke komaf je ook bent."
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt 40 gram boter in een koekenpan. Bak 4 plakjes brioche aan weerszijden goudbruin. Schep ze over op een bord, en bak de andere 4 plakjes brioche in weer 40 gram boter. Schep ook die op een bord.
Smelt de laatste 20 gram boter in de koekenpan. Giet het sinaasappelsap erbij, voeg de suiker en het zout toe. Breng de saus al roerend aan de kook, en laat op middelhoog vuur inkoken tot de helft.
Dip de plakjes brioche aan één zijde in de saus in de pan zodat ze mooi gaan glimmen. Leg ze met de andere zijde op een schaal of verdeel ze over vier bordjes. Giet de saus erover. Schep er een bol ijs op en garneer met plakjes sinaasappel.











