Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Brioche suzette

Brioche suzette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Eva: "Meestal noem ik een toetje in het Nederlands gewoon een toetje, omdat ik dessert zo chique vind klinken – alsof het alleen voor mensen van heel goede komaf is. Maar aangezien dit toetje zélf van goeie komaf is, namelijk een afstammeling van de befaamde crêpe suzette, maak ik een uitzondering en noem ik het een dessert. Een niet te versmaden dessert welteverstaan, van gebakken brioche in friszoete sinaasappelsaus, geserveerd met plakjes sinaasappel en een bolletje ijs – vanille, kaneel, chocola, pistache, welke smaak je maar wilt, van welke komaf je ook bent."

Bereiding

  1. Smelt 40 gram boter in een koekenpan. Bak 4 plakjes brioche aan weerszijden goudbruin. Schep ze over op een bord, en bak de andere 4 plakjes brioche in weer 40 gram boter. Schep ook die op een bord.

  2. Smelt de laatste 20 gram boter in de koekenpan. Giet het sinaasappelsap erbij, voeg de suiker en het zout toe. Breng de saus al roerend aan de kook, en laat op middelhoog vuur inkoken tot de helft.

  3. Dip de plakjes brioche aan één zijde in de saus in de pan zodat ze mooi gaan glimmen. Leg ze met de andere zijde op een schaal of verdeel ze over vier bordjes. Giet de saus erover. Schep er een bol ijs op en garneer met plakjes sinaasappel.

Per portie: 666 kcal | 77 g koolhydraten | 9 g eiwit | 35 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)