Broccoli-tortellinischotel met ham en pecannoten
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng 3-4 l water met wat zout aan de kook. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Rooster de pecannoten licht in een droge pan. Neem ze uit de pan en hak ze eventueel grof. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in het kokende water. Kook de broccoli de laatste ca. 3 minuten mee. Giet alles af.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel de knoflook en snijd hem doormidden. Wrijf een ovenschaal in met het snijvlak van de knoflook. Trek de ham in stukken. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Meng de tortellini met de broccoli, de noten en de ui en doe het mengsel in de ovenschaal.
Roer de crème fraîche, de eieren en de slagroom door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper. Schenk het roommengsel over het tortellinimengsel. Rasp de kaas boven de ovenschaal. Bak het geheel in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.