Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Broodje Beemster kaas met radijspickles

Broodje Beemster kaas met radijspickles

In samenwerking met Beemster
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Beemster kaas 30+ heeft de pit van oude kaas met wel 40% minder vet. Lekker bij de lunch op een broodje met wat zoetzure ingelegde radijsjes!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Beemster kaas 30+ heeft de pit van oude kaas met wel 40% minder vet. Lekker bij de lunch op een broodje met wat zoetzure ingelegde radijsjes!

Bereiding

  1. Kneus een dag van tevoren in een vijzel het venkelzaad grof. Doe het venkelzaad met de azijn, de suiker en het zout in een pannetje en breng aan de kook. Doe de radijsjes in de weckpot en giet er het hete mengsel overheen. Sluit de pot, laat afkoelen en zet daarna minstens 24 uur in de koelkast.

  2. Bestrijk de volgende dag het brood met boter en leg er de blaadjes sla op. Beleg royaal met de Beemster kaas. Schep de radijsjes zonder vocht uit de pot en verdeel over de kaas.

Per portie: 545 kcal | 47 g koolhydraten | 30 g eiwit | 25 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!