Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Buffalo chicken met blauwe-kaassalade

Buffalo chicken met blauwe-kaassalade

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de kip met de borst naar beneden op een plank en knip met een gevogelteschaar aan beide zijden langs de rug om de ruggengraat te
    verwijderen. De kip is nu aan de rugzijde in de lengte gehalveerd. Vouw de kip open en draai hem om, zodat hij met de huid naar boven op de plank ligt. Druk de kip een beetje plat.

  2. Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en masseer de marinade aan beide zijden in de kip. Leg de kip met de huid naar beneden in een glazen (oven)schaal, dek af en zet ca. 1 uur in de koelkast. Marineer de kip niet langer dan 2 uur, de azijn zou het vlees te zacht kunnen maken. Steek de barbecue 40 minuten – 1 uur voor de bereiding aan, zodat de grote vlammen wat uitdoven en er een
    zone van indirecte hitte ontstaat. Zo kun je de kip rustig garen zonder dat hij verbrandt.

  3. Haal de kip uit de marinade en leg hem met de huid naar beneden in het midden van de barbecue. Gril ca. 10 minuten tot de huid goudbruin en knapperig is. Draai de kip met een BBQ-tang om en verplaats hem naar de zone van indirecte hitte aan de zijkant van de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue of dek de kip af met aluminiumfolie en gril 40-50 minuten verder. Prik in het midden van het dikste deel van de kip om de gaarheid te controleren. De kip is gaar wanneer de sappen die eruit lopen helder zijn en de thermometer 70°C aangeeft.

  4. Verkruimel intussen voor de salade de kaas in een grote kom en prak fijn met een vork. Roer de zure room, de mayonaise en de mosterd erdoorheen. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Houd je meer van een gladde en romige dressing dan kun je alles pureren met een staafmixer. Meng de bleekselderij, de paprika en de ui door de dressing. Bestrooi met de helft van de bieslook en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  5. Doe de ingrediënten voor de Buffalo-saus in een steelpan en verhit op het fornuis of op de barbecue tot de saus glad is en mooi glanst. Leg de kip op een plank of schaal en bestrijk royaal met de saus. Laat ca. 10 minuten rusten. Verdeel de kip in porties en snijd de borst in plakken. Bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer met de overige Buffalo-saus en de salade.

Per portie: 698 kcal | 6 g koolhydraten | 44 g eiwit | 55 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)