Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Buikspek met cannellinibonen en pistou

Buikspek met cannellinibonen en pistou

  • Eenvoudig

  • ca. 4 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 4 u. en 25 min. bereidingstijd

  • ca. 7 uur wachttijdca. 7 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe een nacht voor je het buikspek maakt de bonen samen met de knoflook en het laurierblad in een grote kom en schenk er 2 liter koud water overheen. Dek af en laat een nacht op kamertemperatuur staan. Neem het spek uit de verpakking en bestrooi met flink wat zeezoutvlokken. Leg in een braadslee en zet een nacht onafgedekt in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Laat het spek ca. 30 minuten op kamertemperatuur op temperatuur komen. Doe de sjalot in de braadslee en dep de huid van het spek droog. Besprenkel met de olijfolie en wrijf het in de sneden. Bak ca. 1 uur, tot de huid heel krokant wordt. Laat de bonen in een fijne zeef uitlekken.

  3. Neem het spek uit de oven en draai de temperatuur lager (elektrisch: 170⁰C / hetelucht: 150⁰C). Verdeel de bonen rondom het spek, maar niet op de huid, schenk de bouillon erbij en verdeel het venkelzaad en de citroen rondom het spek. Bak ca. 3 uur, tot het spek heel mals is en de bonen zacht. Neem uit de oven, dek losjes af en laat ca. 15 minuten rusten.

  4. Stamp voor de pistou de knoflook met een snuf zeezoutvlokken in een vijzel tot een pasta. Voeg de basilicum toe en vermaal deze ook. Roer de olie erdoorheen.

  5. Serveer het buikspek en de bonen met de pistou.

Per portie: 720 kcal | 22 g koolhydraten | 59 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)