
Koreaanse Bulgogi: zo maak je dit sappige rundvleesgerecht
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
"Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen", zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is. Probeer dit heerlijke recept uit haar boek.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de marinade in een ruime kom de sojasaus met de bruine suiker, knoflook, zwarte peper, bosuien, ui, miwon, peer, sesamolie, het sesamzaad en het water. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg het vlees toe en meng goed. Laat 30 minuten marineren op kamertemperatuur.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk die licht met zonnebloemolie. Gril de gemarineerde plakjes entrecote ongeveer 1 à 2 minuten aan elke kant. Sommige mensen houden ervan als het vlees nog rood is, anderen houden van goed doorbakken – in dat geval bak je langer.
Serveer met de slabladeren, rijst en de kimchi.
De bijbel van de Koreaanse keuken
€ 34,99
Bulgogi
Bulgogi is erg populair in Korea en betekent letterlijk “vuurvlees”, omdat de bereidingswijze vaak op een gril of open vuur is. Dit Koreaanse gerecht bestaat uit dungesneden rundvlees, bijvoorbeeld entrecote of ribeye, dat gemarineerd is in een zoete saus. Vervolgens wordt het gegrild, geroosterd of gebakken.









