Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Bulgogi

Koreaanse Bulgogi: zo maak je dit sappige rundvleesgerecht

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Aantal personen
3

Ingrediënten

"Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen", zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is. Probeer dit heerlijke recept uit haar boek.
Tip
Het vlees is makkelijker te snijden als je het van tevoren even in de diepvries stopt. Je kunt ook aan de slager vragen of hij het bulgogi-vlees voor je wil snijden.

Bereiding

  1. Meng voor de marinade in een ruime kom de sojasaus met de bruine suiker, knoflook, zwarte peper, bosuien, ui, miwon, peer, sesamolie, het sesamzaad en het water. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg het vlees toe en meng goed. Laat 30 minuten marineren op kamertemperatuur.

  2. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk die licht met zonnebloemolie. Gril de gemarineerde plakjes entrecote ongeveer 1 à 2 minuten aan elke kant. Sommige mensen houden ervan als het vlees nog rood is, anderen houden van goed doorbakken – in dat geval bak je langer.

  3. Serveer met de slabladeren, rijst en de kimchi.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Koreaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Koreaanse keuken

Bulgogi

Bulgogi is erg populair in Korea en betekent letterlijk “vuurvlees”, omdat de bereidingswijze vaak op een gril of open vuur is. Dit Koreaanse gerecht bestaat uit dungesneden rundvlees, bijvoorbeeld entrecote of ribeye, dat gemarineerd is in een zoete saus. Vervolgens wordt het gegrild, geroosterd of gebakken.