
Bulgur met Turkse worst en gegrilde paprika
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Breng de smaken van Turkije naar je bord met dit verrukkelijke gerecht! De basis is bulgur, een smaakvolle graansoort van voorgekookte, gestoomde tarwe met een lichte bite en een nootachtige smaak. In combinatie met kruidige Turkse worst en gegrilde paprika is dit een verrassend smaakvol gerecht!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2⁄3 van de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook in ca. 5 minuten glazig erin.
Fruit het komijnzaad ca. 1 minuut mee. Voeg de bulgur toe en blus af met de bouillon. Breng aan de kook en kook de bulgur in ca. 20 minuten op laag vuur gaar.
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de sucuk in dunne plakjes. Verhit de rest van de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de plakjes worst knapperig erin.
Voeg de amandelen toe en bak ca. 1 minuut mee. Neem van het vuur en roer de peterselie en citroenschil erdoorheen.
Voeg als de bulgur gaar is de paprikareepjes en de olijven toe en verwarm ze kort mee. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de bulgur over diepe bordjen en schep het worstmengsel erop.










