Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukken. Verwarm in een steelpan op laag vuur de slagroom en smelt al roerend de chocolade erin. Roer het geheel goed door en breng op smaak met een snufje zout. Laat de chocoladesaus afkoelen.
  2. Verwarm de frituurolie tot 170°C. Meng intussen in een kom het maismeel met de maizena. Verkruimel de feta eroverheen. Kluts de eieren. Voeg het ei, een mespunt baksoda, de suiker, de karnemelk en een ½ tl zout toe en meng tot een samenhangend deeg.
  3. Verdeel het deeg in 15 stukken en draai er op een met bloem bestoven werkblad balletjes van. Frituur de buñuelos portiegewijs in ca. 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn in de hete olie. Laat goed uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Serveer de buñuelos met de chocoladesaus.

Per portie: ca. 301 kcal | 4 g eiwit
23 g vet | 20 g koolhydraten

Foto’s: Sven Benjamins Receptuur & foodstyling: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia