Bereiding

Soms is niets zo fijn als op een drukke dag even tot jezelf komen met een kop koffie en iets lekkers erbij. Met behulp van de Quooker Flex maak je in een handomdraai deze heerlijke cacaomeringue voor bij een lekker kopje slow coffee. En omdat het kloppen van de eiwitten de nodige arbeid vereist, is het daarna tijd voor een welverdiende kop koffie. Schep wat van je favoriete gemalen koffie in een cafetière en vul hem en vul hem met kokend water. Enkele minuten laten trekken en dan kun je genieten van een heerlijke kop koffie!

  1. Ontvet een ruime kom en garde (evt. van een keukenmachine) met kokend water uit de Quooker Flex. Klop de eiwitten in ca. 5 minuten schuimig en wit. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig en glanzend schuim ontstaat en de suiker is opgelost. Spatel voor een gemarmerd effect het cacaopoeder kort erdoorheen.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 110°C / hetelucht: 100°C). Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit rozetten van gelijke grootte op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringues 2,5-3 uur onderin de oven. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven helemaal afkoelen.

cacaomeringues