Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Canederlotti in salie-botersaus

Canederlotti in salie-botersaus

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Maud Moody: “Canederlotti zijn een kleinere variant van de canederli Tirolesi, balletjes gemaakt van oud brood.”

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een wij de pan en bak de knoflook zachtjes goudbruin. Zet het vuur hoger en doe een deel van de spinazie in de pan tot deze vol is. Schep om en voeg zodra de spinazie slinkt meer spinazie toe. Ga door tot alle spinazie geslonken is, dit duurt ongeveer 7 minuten. Schep de spinazie uit de pan en laat uitlekken in een zeef of vergiet. De knoflookteen kun je er voor de smaak in laten zitten. Druk er als de spinazie is afgekoeld zoveel mogelijk vocht uit en snij d met de hand of in een keukenmachine fijn.

  2. Snij d of pluk het brood (ook de korst) in kleine stukjes; hoe kleiner, hoe mooier de balletjes uiteindelijk worden. Meng in een grote kom met de melk, spinazie en de eieren en kneed met je handen goed door. Meng er de Parmezaanse kaas, bloem en de nootmuskaat door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Als het deeg te nat is, kun je er nog een klein beetje bloem aan toevoegen.

  3. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Vorm kleine balletjes van het deeg, ongeveer zo groot als een kers, en leg ze op het werkvlak. Maak je handen tussendoor nat als het deeg eraan blij ft plakken. Een andere manier is om wat deeg te nemen en daar voorzichtig een rol van te maken van 2 centimeter dik, tot al het deeg op is. Met een mes snij d je het deeg in stukjes, die je vervolgens tot balletjes rolt.

  4. Zet een pan met 4 liter water op. Voeg als het water kookt 2 afgestreken eetlepels zout toe (dit is ongeveer 8 gram zout per liter water). Kook de canederlotti in ongeveer 8 minuten gaar.

  5. Laat intussen in een pan op middelhoog vuur de boter met de salie en een pollepel kookwater smelten. Als je het lekker vindt kun je de boter iets bruin laten worden. Haal de canederlotti met een schuimspaan uit het water en roer ze voorzichtig door de boter.

  6. Serveer direct met extra Parmezaanse kaas erbij.

Receptuur: Maud Moody, Leonardo Pacenti, Roos Blankespoor Fotografie: René Mesman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Toscanini

€ 35,00
Toscanini