Canelé Bordelais
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng de bloem met de poedersuiker in een kom. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillestokje en het vanillemerg. Laat op laag vuur ca. 10 minuten trekken, maar laat de melk niet koken. Haal het vanillestokje uit de melk.
Klop de eieren en de eidooiers met een snufje zout los. Schenk het eimengsel bij het bloemmengsel en roer tot een glad geheel. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het beslag afgedekt minstens 1 nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C) met een stevige bakplaat erin. Vet de canelévormpjes in met boter. Roer het beslag kort door en vul de vormpjes tot 1 cm onder de rand met het beslag. Neem de bakplaat uit de oven, zet de vormpjes erop en zet het geheel terug in de oven. Bak de canelés ca. 15 minuten op hoge temperatuur, verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bak nog ca. 40 minuten verder.