Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Canelé Bordelais

Canelé Bordelais

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de poedersuiker in een kom. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Verwarm de melk met het vanillestokje en het vanillemerg. Laat op laag vuur ca. 10 minuten trekken, maar laat de melk niet koken. Haal het vanillestokje uit de melk.

  2. Klop de eieren en de eidooiers met een snufje zout los. Schenk het eimengsel bij het bloemmengsel en roer tot een glad geheel. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het beslag afgedekt minstens 1 nacht in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C) met een stevige bakplaat erin. Vet de canelévormpjes in met boter. Roer het beslag kort door en vul de vormpjes tot 1 cm onder de rand met het beslag. Neem de bakplaat uit de oven, zet de vormpjes erop en zet het geheel terug in de oven. Bak de canelés ca. 15 minuten op hoge temperatuur, verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bak nog ca. 40 minuten verder.

Per portie: 69 kcal | 10 g koolhydraten | 2 g eiwit | 2 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)