Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Een tafel vol: Canelés met misoboter

Canelés met misoboter

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 9

Ingrediënten

Meike: "Canelés zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen. Ze zijn dan nog een beetje warm en vloeibaar vanbinnen. Door de misoboter krijgen ze ook een hartige toets. Er bestaan prachtige koperen vormpjes; die moet je voor gebruik wel eerst inbranden. Persoonlijk gebruik ik liever siliconen vormpjes omdat de canelés dan gemakkelijker te storten zijn."

Bereiding

  1. Een dag van tevoren: Meng met een vork 100 gram boter met de miso tot een glad geheel. Rol de misoboter in plasticfolie op en laat de rol opstijven in de koelkast.

  2. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm in een steelpan de rest van de boter met de melk, het vanillestokje en het merg. Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de suiker erdoor. Klop dan de bloem, de rum en de eidooiers erdoor. Laat het beslag afkoelen en 24 uur rusten in de koelkast.

  3. Op de dag zelf: Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Vul de siliconenvormpjes voor twee derde met beslag. Bak de canelés 1½ uur in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Stort de canelés op een plank uit de vorm(pjes).

  5. Laat intussen de misoboter op kamertemperatuur komen. Serveer de canelés met de misoboter.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Een tafel vol

€ 35,00
cover een tafel vol