Canelés met misoboter
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Een dag van tevoren: Meng met een vork 100 gram boter met de miso tot een glad geheel. Rol de misoboter in plasticfolie op en laat de rol opstijven in de koelkast.
Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm in een steelpan de rest van de boter met de melk, het vanillestokje en het merg. Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje en roer de suiker erdoor. Klop dan de bloem, de rum en de eidooiers erdoor. Laat het beslag afkoelen en 24 uur rusten in de koelkast.
Op de dag zelf: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vul de siliconenvormpjes voor twee derde met beslag. Bak de canelés 1½ uur in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Stort de canelés op een plank uit de vorm(pjes).
Laat intussen de misoboter op kamertemperatuur komen. Serveer de canelés met de misoboter.