Romeinse artisjokken: Carciofialla romana
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de bovenste 23 cm van de artisjokken en pel de buitenste bladeren eraf.* Verwijder met een lepel het hooi uit het midden van de artisjokken. Snijd de stelen tot ca. ½ cm onder de artisjok af. Zet de artisjokken rechtop in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Hak de munt fijn. Meng de knoflook, de munt, het broodkruim en de olijfolie en vul de artisjokken met dit mengsel. Giet 2 el water in de ovenschaal, dek hem af met aluminium folie en zet hem ca. 50 minuten in de oven.