Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
romeinse artisjokken

Romeinse artisjokken: Carciofialla romana

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de bovenste 23 cm van de artisjokken en pel de buitenste bladeren eraf.* Verwijder met een lepel het hooi uit het midden van de artisjokken. Snijd de stelen tot ca. ½ cm onder de artisjok af. Zet de artisjokken rechtop in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Pel en snipper de knoflook. Hak de munt fijn. Meng de knoflook, de munt, het broodkruim en de olijfolie en vul de artisjokken met dit mengsel. Giet 2 el water in de ovenschaal, dek hem af met aluminium folie en zet hem ca. 50 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)