Bereiding

  1. Maak de labneh. Plaats een vergiet in een kom en leg er een schone theedoek in. Giet de yoghurt in de vergiet. Zet de kom met vergiet in de koelkast en laat minimaal 4 uur of een hele nacht uitlekken. Hoe langer je het laat staan, hoe dikker je labneh.
  2. Meng de labneh met de amandelolie en het zout in een mooie kom. Garneer met een flinke scheut olijfolie, gehakte peterselie en chilivlokken.
  3. Nu is het tijd om je groenten te bereiden. Verhit een grillpan of barbecue. Bestrijk de aubergines aan de snijkant met een beetje olie en bestrooi met zout. Gril 2-3 minuten aan beide kanten.
  4. Gril de okra en paprika’s 2 minuten aan elke kant. Meng de okra met wat olijfolie en zout. Blancheer de kousenband 30 seconden, koel in ijswater en giet af. Door het ijswater stopt het kookproces en krijgen de peulen hun prachtige groene kleur.
  5. Maak een mooie schaal op met de labneh, groenten en tortilla’s. Laat het feest beginnen!
Het Caribische kookboek

Recept uit:

Het Caribische kookboek
€21,99