Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
caribische crudité

Caribische crudité met geitenlabneh

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Labneh klinkt heel exotisch, maar het is niks meer dan een chique term voor uitgelekte yoghurt of hangop. Meestal wordt het gemaakt met koemelkyoghurt, maar geitenyoghurt geeft je labneh een extra bite. Heel eenvoudig te maken, maar zorg wel dat je op tijd begint. bij dit gerecht kun je elke groente gebruiken die je lekker vindt. Leef je uit!

Bereiding

  1. Maak de labneh. Plaats een vergiet in een kom en leg er een schone theedoek in. Giet de yoghurt in de vergiet. Zet de kom met vergiet in de koelkast en laat minimaal 4 uur of een hele nacht uitlekken. Hoe langer je het laat staan, hoe dikker je labneh.

  2. Meng de labneh met de amandelolie en het zout in een mooie kom. Garneer met een flinke scheut olijfolie, gehakte peterselie en chilivlokken.

  3. Nu is het tijd om je groenten te bereiden. Verhit een grillpan of barbecue. Bestrijk de aubergines aan de snijkant met een beetje olie en bestrooi met zout. Gril 2-3 minuten aan beide kanten.

  4. Gril de okra en paprika’s 2 minuten aan elke kant. Meng de okra met wat olijfolie en zout. Blancheer de kousenband 30 seconden, koel in ijswater en giet af. Door het ijswater stopt het kookproces en krijgen de peulen hun prachtige groene kleur.

  5. Maak een mooie schaal op met de labneh, groenten en tortilla’s. Laat het feest beginnen!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Het Caribische kookboek

€ 25,99
Cover voor Het Caribische kookboek