Chili beans
Gemiddeld
ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de ui, de knoflook, de chipotlepepers, de chilivlokken, het kaneelstokje en het komijnzaad ca. 4 minuten in. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
Voeg het vlees toe en bak het rondom goudbruin. Voeg de rodewijnazijn, de tijm, de gepelde tomaten en het runderbouillonblokje toe en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en stoof afgedekt in ca. 1 uur en 30 minuten gaar.
Roer de kidneybonen door de chili en verwarm nog ca. 20 minuten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Lekker met tortillachips en guacamole.