
Chili sin carne
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Voor een vegetarische variant van de Mexicaanse klassieker hoef je niet verder te zoeken: dit basisrecept voor chili sin carne is volgens ons het allerlekkerste. Het geheim? Een klein stukje pure chocolade, waarmee je de saus een nog intensere smaak geeft.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui glazig erin. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg het paprikapoeder, de komijn en de kaneel toe en bak ca. 1 minuut tot het begint te geuren. Voeg de wortel en de paprika toe en bak ca. 3 minuten mee.
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak dit nog ca. 2 minuten mee. Schenk de rode wijn in de pan en laat ca. 2 minuten op laag vuur inkoken.
Voeg de tomatenblokjes, de kidneybonen, de zwarte bonen, de mais, de chocolade, zout, peper en de suiker toe. Roer goed door en laat de chili sin carne ca. 20 minuten op laag vuur zachtjes koken met het deksel schuin op de pan, tot de saus is ingedikt.
Serveer warm met de plakjes avocado en de verse koriander erbovenop. Serveer de chili sin carne met de partjes limoen en de zure room.










