Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Chili sin carne met daarop schijfjes avocado en koriander

Chili sin carne

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Voor een vegetarische variant van de Mexicaanse klassieker hoef je niet verder te zoeken: dit basisrecept voor chili sin carne is volgens ons het allerlekkerste. Het geheim? Een klein stukje pure chocolade, waarmee je de saus een nog intensere smaak geeft.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor een vegetarische variant van de Mexicaanse klassieker hoef je niet verder te zoeken: dit basisrecept voor chili sin carne is volgens ons het allerlekkerste. Het geheim? Een klein stukje pure chocolade, waarmee je de saus een nog intensere smaak geeft.
Chili sin carne
Chili con carne is een typisch Mexicaans gerecht dat letterlijk 'chili met vlees' betekent. Deze variant is echter zonder vlees, maar minstens zo lekker.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui glazig erin. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.

  2. Voeg het paprikapoeder, de komijn en de kaneel toe en bak ca. 1 minuut tot het begint te geuren. Voeg de wortel en de paprika toe en bak ca. 3 minuten mee.

  3. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak dit nog ca. 2 minuten mee. Schenk de rode wijn in de pan en laat ca. 2 minuten op laag vuur inkoken.

  4. Voeg de tomatenblokjes, de kidneybonen, de zwarte bonen, de mais, de chocolade, zout, peper en de suiker toe. Roer goed door en laat de chili sin carne ca. 20 minuten op laag vuur zachtjes koken met het deksel schuin op de pan, tot de saus is ingedikt.

  5. Serveer warm met de plakjes avocado en de verse koriander erbovenop. Serveer de chili sin carne met de partjes limoen en de zure room.

Per portie: 712 kcal | 86 g koolhydraten | 57 g eiwit | 53 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!