Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Chilijam

Chilijam

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en snijd ze in reepjes. Halveer de pepers in de lengte en verwijder (gedeeltelijk) de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees grof, evt. in een keukenmachine. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de sjalotten ca. 8 minuten in tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Voeg de kaneel, de steranijs en het korianderzaad toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de pepers, de geleisuiker, het zout en de azijn toe.

  2. Roer alles goed door en breng rustig aan de kook. Laat ca. 10 minuten rustig op laag vuur koken tot de suiker helemaal is opgelost. Verdeel de jam over gesteriliseerde potten en sluit ze direct af. Laat afkoelen. Lekker op broodjes, bij vleeswaren en kaas. Ongeopend is de jam tot 6 maanden houdbaar. Bewaar de jam na het openen in de koelkast, gebruik altijd een schone lepel om hem eruit te scheppen en gebruik hem binnen 4 weken.

Per portie: 27 kcal | 6 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!