Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Cover voor Chinese kool met garnalen

Chinese kool met garnalen

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De Chinese kool is in dit recept superknapperig, maar ook heel smaakvol doordat je hem meekookt met alle ingrediënten. Heerlijk in combinatie met de garnalen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De Chinese kool is in dit recept superknapperig, maar ook heel smaakvol doordat je hem meekookt met alle ingrediënten. Heerlijk in combinatie met de garnalen.
Tip
Liever vega? Vervang de garnalen dan door tofu.

Bereiding

  1. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in repen. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  2. Verhit de olie en bak er de rode ui ca. 4 minuten in. Voeg de kool toe en blus af met 100 ml water. Voeg het bouillonblokje, het currypoeder en de sojasaus toe en laat de kool op laag vuur slinken. Was de limoen met heet water en wrijf hem droog. Pers 1 helft van de limoen uit, snijd de andere helft in partjes.

  3. Voeg de garnalen toe aan de kool en verwarm ze ca. 4 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout, peper en het limoensap. Giet de noedels af en laat ze uitlekken. Was de rode peper en snijd hem in dunne ringen. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.

  4. Verdeel de noedels over kommen en schep er de kool en de garnalen op. Schenk de bouillon eroverheen. Bestrooi met de koriander en de rode peper. Garneer met de limoenpartjes.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)