Bereiding
Wij hebben iets moois. Dat willen we graag even onder de aandacht brengen. Veel mensen hebben al eens gehoord van de shiitake, maar er is nog steeds een grote groep die deze paddenstoel niet kent. Dat is buitengewoon jammer, want shiitakes zijn lekker en ook nog eens heel gezond. Wij zeggen daarom: PROBEER, PROEF EN GENIET! We hopen dat jullie geïnspireerd raken en ook eens gaan koken met shiitakes. Kijk hier voor meer inspiratie.
- Maak de shiitakes schoon. Pel de rode ui en snijd hem in partjes. Snijd de kool in repen. Verhit de olie in een pan en bak er de shiitakes en de ui 3-4 minuten in. Voeg de basterdsuiker toe en laat even karamelliseren. Blus af met de ciderazijn, de sambal en 2 el water.
- Voeg de kool toe en stoof hem op laag vuur in 4-5 minuten beetgaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Strooi de koriander over de kool.