Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Chinese tomatensoep met rijstnoedels en taugé

Chinese tomatensoep

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Friszuur, een beetje zoet en heerlijk oldskool: Chinese tomatensoep smaakt altijd! Door hem te serveren op rijstnoedels maak je er een vullende maaltijdsoep van, geschikt voor zowel lunch als diner.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Friszuur, een beetje zoet en heerlijk oldskool: Chinese tomatensoep smaakt altijd! Door hem te serveren op rijstnoedels maak je er een vullende maaltijdsoep van, geschikt voor zowel lunch als diner.
Extra bite
Zin in een extra bite? Voeg reepjes geroosterde kip of blokjes tofu toe!

Bereiding

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over grote soepkommen.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui in ca. 3 minuten glazig erin. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog ca. 1 minuut mee.

  3. Voeg de ketchup en de suiker toe en bak dit kort mee. Schenk de passata en de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.

  4. Roer de maizena en het water tot een glad papje. Schenk het mengsel al roerend bij de soep, zodat de soep iets indikt.

  5. Kluts het ei in een kommetje. Zet het vuur laag en schenk het ei al roerend in een dun straaltje in de soep, zodat er sliertjes ontstaan. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  6. Schep de soep over de rijstnoedels in de kommen. Garneer met de taugé en de lente-ui. Serveer direct.

Per portie: 473 kcal | 85 g koolhydraten | 11 g eiwit | 8 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!