
Choco-bananencake met pindatopping
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Banaan en chocolade: een onweerstaanbare combinatie! Verwerk ze in een cake en genieten is gegarandeerd. De crunchy pinda's maken hem helemaal af.
Lees verder onder de advertentie
Banaan en chocolade: een onweerstaanbare combinatie! Verwerk ze in een cake en genieten is gegarandeerd. De crunchy pinda's maken hem helemaal af.
Snijd de plakken cake nog eens doormidden voor perfect hapklare stukjes om te serveren bij de high tea.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bekleed een cakeblik (1,5 l inhoud) met bakpapier.
Meng de bloem met het bakpoeder, de kaneel, het cacaopoeder en het zout in een kom. Klop de boter met de suiker licht en romig.
Klop de eieren één voor één erdoorheen. Voeg het tweede ei pas toe zodra het eerste is opgenomen.
Klop het vanille-extract, de bananen, de melk en de hazelnootpasta erdoorheen. Spatel het bloemmengsel en de pinda’s erdoor tot het gemengd is.
Spatel het beslag in het cakeblik en bak 40-45 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker; als deze er droog uit komt is de cake klaar.
Laat ca. 15 minuten in de vorm afkoelen op een rooster. Neem de cake dan uit de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen.
Verwarm intussen voor de topping de pindapasta in een pannetje op laag vuur tot deze vloeibaar is. Besprenkel vlak voor serveren de choco-bananencake met de pindapasta en bestrooi met de gehakte pinda’s.









