Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
chocolade-amarettomousse

Chocolade-amarettomousse

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

De combinatie van chocolade en bitterkoekjes, do we need to say more? Wanneer je dit fantastische recept eenmaal geproefd hebt, wil je niets anders meer. Probeer zelf maar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

De combinatie van chocolade en bitterkoekjes, do we need to say more? Wanneer je dit fantastische recept eenmaal geproefd hebt, wil je niets anders meer. Probeer zelf maar!

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water). Laat kort afkoelen. Klop de eiwitten stijf. Roer de amandellikeur en de eidooiers door de chocolade en klop goed door elkaar.

  2. Roer eerst 1 ⁄3 van het eiwitschuim door de chocolade en spatel vervolgens voorzichtig het overige eiwitschuim erdoorheen.

  3. Verdeel de mousse over 4 martiniglazen of tumblers en zet minimaal 6 uur in de koelkast.

  4. Klop de sinaasappelschil en het sap door de mascarpone. Verdeel de mascarpone over de mousse. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Per portie: 664 kcal | 17 g koolhydraten | 13 g eiwit | 50 g vet

Ā© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Ming Tang-Evans Receptuur: Sabrina Gidda

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!