Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
chocolademousse

Chocolademousse met banaan en kletskopjes

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom halfstijf en zet hem koud weg. Klop het eiwit stijf, voeg geleidelijk 25 g suiker toe. Spatel de chocolade door het eiwit. Spatel daarna ook de slagroom erdoor, meng goed en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  2. Smelt de boter met de jus dā€™orange en meng het met de basterdsuiker, de bloem, de kaneel en het zout. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175Ā°C / hetelucht:150 Ā°C / gas: stand 2). Vorm kleine knikkertjes van het beslag, druk ze aan met een vork. Bak de kletskopjes in 6-8 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze afkoelen.

  3. Verwarm de pindaā€™s met 3 el suiker tot ze licht gaan karamelliseren. Laat afkoelen. Pel de banaan en snijd hem in stukjes. Serveer de chocolademousse met de kletskopjes, de stukjes banaan en de gekaramelliseerde pindaā€™s.

Per portie: 532 kcal | 55 g koolhydraten | 12 g eiwit | 29 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)