Chocolademousse met banaan en kletskopjes
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom halfstijf en zet hem koud weg. Klop het eiwit stijf, voeg geleidelijk 25 g suiker toe. Spatel de chocolade door het eiwit. Spatel daarna ook de slagroom erdoor, meng goed en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Smelt de boter met de jus d’orange en meng het met de basterdsuiker, de bloem, de kaneel en het zout. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht:150 °C / gas: stand 2). Vorm kleine knikkertjes van het beslag, druk ze aan met een vork. Bak de kletskopjes in 6-8 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze afkoelen.
Verwarm de pinda’s met 3 el suiker tot ze licht gaan karamelliseren. Laat afkoelen. Pel de banaan en snijd hem in stukjes. Serveer de chocolademousse met de kletskopjes, de stukjes banaan en de gekaramelliseerde pinda’s.