Bereiding

voor het kokosschuim
*Als je geen slagroomkidde hebt, klop het geheel dan met de handmixer tot een schuim.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de souffléschaaltjes in met boter en bestuif ze met wat bloem. Smelt de chocolade en de boter au bain marie.
  2. Klop met de mixer de eieren, de eidooiers en de suiker tot een witte en dikke schuimmassa. Meng de gesmolten chocoladeboter erdoorheen. Zeef 40 g bloem boven het mengsel en klop het geheel flink door. Vul ieder schaaltje tot op een halve (liggende) vinger van de rand en bak ze ca. 20 minuten in de oven.
  3. Doe de slagroom, de malibu en de kokosmelk in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de pan en laat het geheel koken. Laat afkoelen en doe het mengsel in de slagroomkidde.* Schud goed, zo ontstaat er een prachtig schuim.
  4. Laat de soufflés 2 minuten afkoelen en keer de schaaltjes voorzichtig om zodat de soufflés uit de kommetjes glijden. Draai ze voorzichtig om en dien ze nog heet op. Uit de schaaltjes eten kan natuurlijk ook. Serveer met het kokosschuim en een bolletje sorbetijs.

Fotografie: foodies