Bereiding

1. Maal het gehakt in een blender fijn. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, het laurierblaadje en de specerijen 2-3 minuten tot ze beginnen te geuren. Meng ondertussen de tomatenpuree met een scheutje bouillon om de puree wat los te roeren. Voeg de puree toe aan de pan met de overige bouillon, 250 ml water en het gehakt. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 20 minuten doorkoken.

2. Meng ondertussen de cacao, de worcestersaus en de rodewijnazijn tot een pasta. Roer de pasta door de chili en laat de chili op laag vuur ca. 3 uur pruttelen tot hij is ingedikt. Voeg eventueel wat extra water toe als hij te droog wordt. Breng de chili op smaak met zout en peper.

3. Kook de spaghetti een kwartier voor het serveren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de bonen in een steelpan op laag vuur met een scheutje water. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over vier kommen en verdeel de chili, de bonen, de cheddar en de lente-ui eroverheen.

Per portie: ca. 829 kcal
50 g eiwit | 38 g vet | 65 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Felicity Cloake Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Adam Bush