Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Citroenkip met amandel en oregano

Citroenkip met amandel en oregano

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Was de citroenen met heet water, wrijf ze droog en halveer ze. Halveer de bollen knoflook. Was de oregano en schud hem goed droog.

  2. Wrijf de kippen van binnen en van buiten in met zout en peper. Vul elke kip met 2 citroenhelften, 1 halve bol knoflook en 2 takjes oregano. Maak de buikholte van de kippen dicht met behulp van de cocktailprikkers. Leg de kippen in een braadslee en braad ze ca. 50 minuten in de oven.

  3. Was de aardappels, dep ze droog en snijd ze in parten. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 140°C. Frituur de aardappelparten portiegewijs in ca. 4 minuten beetgaar. Neem de aardappels uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

  4. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. Pluk van de overige oregano de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Neem de kippen uit de oven en neem met een vork de citroen en de knoflook uit de kip. Bedek de kippen met aluminiumfolie en laat ze ca. 10 minuten rusten.

  5. Knijp de citroenen en de knoflook uit boven een kom en druk het geheel fijn. Meng er de olijfolie, de gehakte oregano en het amandelschaafsel doorheen.

  6. Verhoog de temperatuur van de olie tot ca. 180°C. Frituur de aardappels in ca. 3 minuten goudbruin. Neem de aardappels uit de olie en breng op smaak met wat zout. Serveer de kip met de aardappels en de amandelsaus. Lekker met een groene salade.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)