Bereiding

De citroen is het ideale zomerfruit. Van kip tot cake, met citroen geef je ze het bekende verfrissende zuurtje. Maak bijvoorbeeld deze citroenmarshmallows. Na 24 uur zijn de marshmallows klaar. Maar misschien smaken ze een dag later nog wel het lekkerst!

  1. Week de gelatine in koud water. Was de citroenen met heet water, wrijf ze droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroenen. Breng het citroensap met de suiker en de glucosestroop aan de kook en kook de citroensiroop tot hij een temperatuur van 120°C heeft bereikt.
  2. Klop de eiwitten stijf met een handmixer. Voeg al kloppend geleidelijk de hete citroensiroop toe. Blijf kloppen tot het mengsel niet heet meer is. Neem de gelatine uit het water en los hem met aanhangend water op in een pannetje. Roer het gelatinemengsel door het eiwitmengsel.
  3. Vet een diepe ovenschaal of bakblik in met de olie. Meng de poedersuiker met de maïzena en strooi er een dikke laag van in de vorm. Schep het eiwitmengsel in de vorm en strijk het goed glad. Bestuif met een laag van het poedersuikermengsel. Laat ca. 24 uur drogen op kamertemperatuur.
  4. Snijd de marshmallowplak in blokjes en wentel ze voorzichtig in het overige poedersuikermengsel. Bewaar de marshmallows op bakpapier in een afgesloten trommel.

Prik de marshmallows eventueel op houten prikkers en serveer ze in een glas wittechocolademelk.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie