Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Traybake met onder andere kip, sinaasappel, limoen, gember, broccoli en quinoa

Citruskiptraybake met gember en quinoa

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en dat bewijst dit gerecht maar weer! Je legt alles op een bakplaat en de oven doet het werk. Door alles langzaam te laten garen wordt de kip heerlijk mals en doordrenkt met frisse citrussmaken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en dat bewijst dit gerecht maar weer! Je legt alles op een bakplaat en de oven doet het werk. Door alles langzaam te laten garen wordt de kip heerlijk mals en doordrenkt met frisse citrussmaken.
Variatietip
Geen fan van quinoa? Vervang het gerust door bulgur of couscous!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng het sinaasappelsap en de -schil met het limoensap en de -schil in een grote kom.

  2. Meng de vissaus, de chilipeper, de honing, de helft van de olie, de gember en de knoflook erdoorheen. Voeg de kippendijen, zout en peper toe en schep om.

  3. Verdeel de broccoli, de quinoa, de rijst, de bouillon en de rest van de olie over een grote braadslee en roer goed door. Leg de sinaasappelplakjes en de kip met het vel naar boven erop. Lepel de helft van de marinade uit de kom eroverheen.

  4. Bak ca. 20 minuten en lepel de rest van de marinade eroverheen. Bak nog 20-25 minuten, of tot de kippendijen goudkleurig, plakkerig en gaar zijn. Bestrooi met de koriander en serveer.

Per portie: 477 kcal | 38 g koolhydraten | 28 g eiwit | 22 g vet

Ā© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Rebecca Woods

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!