Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C).
  2. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur een scheut olijfolie en braad de kip en de citroenschijfjes rondom aan, dit duurt ca. 8 minuten. Haal de kip en de citroen uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit in het achtergebleven braadvet de ui aan. Voeg zodra de ui glazig is de prei en de venkel toe en bak al omscheppend enkele minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat even uitbruisen.
  4. Voeg dan de fond, dragon of kervel, roze peperkorrels en de tijm toe. Roer even door en voeg tot slot ook de kip en de citroen toe. Doe het deksel op de pan en zet ca. 40 minuten in het midden van de oven.
  5. Snijd intussen van de bovenkant van de bol knoflook overdwars een kapje af, zodat de knoflooktenen aan de bovenkant goed zichtbaar worden. Besprenkel met wat olijfolie en leg, ingepakt in aluminiumfolie, de laatste 20 minuten naast de pan in de oven.
  6. Neem de pan met kip en de ingepakte bol knoflook uit de oven. Verwijder voorzichtig het folie en laat even afkoelen. Knijp dan de gepofte knoflook uit boven de pan en roer de tenen door de saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de coq au vin uit de pan en serveer het stokbrood erbij.

Per portie: ca. 938 kcal
53 g eiwit | 49 g vet | 55 g koolhydraten

Met Lynn de keuken in

Uit het boek:

Met Lynn de keuken in
€29,99

Receptuur: Lynn van de Vorst Fotografie: Mitchell van Voorbergen Foodstyling: Lynn van de Vorst & Julie Teeken Styling: Renée Conradi & Jessy van Dinther