
Coq au vin uit de oven
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht 180°C). Verhit de boter en de olijfolie in een ovenbestendige braadpan en bak er de kip rondom lichtbruin in. Bestrooi de kip rondom met zout en peper. Schenk de wijn en de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
Pel en snijd intussen de uien in parten en pel de teentjes knofl ook. Schrap de bospenen en was ze. Schil de truff elaardappels.
Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Verdeel de ui, de knoflook, de wortel en de aardappels om de kip in de pan. Bestrooi het geheel met de tijm en zet het met het deksel op de pan 1 uur-1 uur en 10 minuten in de oven.
Serveer de coq au vin in de pan. Lekker met een groene salade met mosterddressing.