Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cordon bleu met Gorgonzola

Cordon bleu gevuld met Gorgonzola en parmaham

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de puree

Bereiding

  1. Leg de koteletten plat op een snijplank en snijd met een scherp mes vanaf de bolle kant richting het bot het vlees in zodat je een soort envelopje krijgt. Snijd de Gorgonzola in 2 dunne plakken. Omwikkel elk plakje met een plakje parmaham. Vul elke kotelet met een pakketje parmaham en Gorgonzola. Vouw het vlees goed om het kaaspakketje heen en prik vast met een prikkertje.

  2. Bestrooi de gevulde koteletten rondom met zout en peper en wentel ze in de bloem. Klop het teveel aan bloem af. Wentel de koteletten vervolgens in het ei en tot slot in het paneermeel. Druk rondom goed aan. Leg afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.

  3. Schil voor de puree de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan en zet net onder water. Breng aan de kook en kook in ca. 25 minuten op middelhoog vuur gaar.

  4. Verhit in een ruime braad- of bakpan een laag olie van ca. 2 cm. Leg de koteletten voorzichtig in de hete olie en bak ze op middelhoog vuur in ca. 8 minuten goudbruin en krokant. Draai om en bak aan de andere kant ook goudbruin en krokant.

  5. Giet intussen de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper en doe de puree terug in de pan. Roer de boter door de puree. Voeg nu in gedeeltes de melk toe tot je de gewenste dikte hebt. Roer de verse kruiden en de mosterd door de puree en breng op smaak met wat zout.

  6. Laat het vlees ca. 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer de puree met de koteletten. Geef er evt. een frisse groene salade bij.

Per portie: 811 kcal | 54 g koolhydraten | 45 g eiwit | 45 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)