Courgette-halloumi-fritters met chili-honingdip
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1 Verhit voor de chili-honingdip de honing, 2 el water, de chilivlokken en het citroensap in een steelpan tot het geheel begint te bubbelen. Kook ca. 3 minuten door tot een siroop. Giet de dip in een kommetje.
Doe de geraspte courgette in een vergiet boven een kom en bestrooi met ½ tl zeezout. Laat ca. 30 minuten staan om vocht uit de courgette te onttrekken. Knijp de courgette boven de zeef uit met je handen om nog meer vocht eruit te laten lopen. De courgette mag niet te nat zijn als je de fritters gaat bakken.
Meng het bakmeel, het rijstmeel, het sesamzaad en de witte peper in een kom. Voeg de verse munt, de halloumi en de geraspte courgette toe en meng erdoor. Breek de eieren boven de kom en roer ze er met een vork doorheen. Meng het geheel tot je een stevig beslag hebt.
Verhit 1 el olie in een stevige koekenpan en schep 2 el van het beslag in de pan. Druk het beslag met de achterkant van een houten
pollepel plat. Bak in 3-4 minuten aan beide zijden goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zeezout. Herhaal met het overige beslag.Serveer de fritters met de chili-honingdip. Te veel fritters gebakken? Ze zijn luchtdicht verpakt tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.