Courgette-tomatengratin
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik. Leg de plakken op een bord en bestrooi met zout. Leg er een ander bord bovenop en plaats daarbovenop iets zwaars zoals een blik of houten serveerplank. Zo druk je het vocht uit de courgettes en wordt je gratin niet waterig.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten en de knoflook toe en kook ca. 5 minuten in. Scheur het basilicum boven de pan in stukjes. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een ovenschaal in met olijfolie. Meng de polenta of tarwegriesmeel en de bloem in een kom. Knijp de courgetteplakken uit. Haal de courgette achtereenvolgens door het ei en het bloemmengsel. Herhaal met alle plakken. Verdeel de helft van de courgette over de ovenschaal. Verdeel wat van de mozzarella en de tomatensaus eroverheen. Herhaal met de overige courgette, mozzarella en tomatensaus.
Meng de parmezaan met de panko en verdeel dit over de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bak 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. Lekker met een groene salade en knapperig brood.