Bereiding
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui ca. 5 minuten in. Voeg de tomaten en de gehakte kruiden toe en laat het geheel ca. 10 minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Pureer de witte bonen met de kappertjes in een keukenmachine tot een puree. Breng op smaak met het citroensap, een scheutje olijfolie, zout en peper.
- Schaaf de courgette op een mandoline tot lange linten van ca. 2 mm dik. Bestrijk de linten met de bonenpuree en rol ze op. Zet de rolletjes rechtop in de tomatensaus. Bedruip het geheel met nog wat olijfolie en strooi er de pijnboompitten en de kaas overheen. Bak het geheel ca. 35 minuten in de oven.
*Wil je koken zonder vlees en vis én zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij de kaas voor een vegetarische variant met microbieel stremsel.
Per portie: ca. 434 kcal
17 g eiwit | 26 g vet | 29 g koolhydraten
Foto’s & receptuur: Willem van Santen