Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Courgettesalade met gebakken geitenkaas

Courgettesalade met gebakken geitenkaas

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de courgettes en snijd ze met de juliennesnijder in slierten of rasp ze in dunne reepjes. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers het sap uit de citroen. Was de munt en de peterselie, schud ze goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof.

  2. Meng de citroenschil, het citroensap, de munt, de peterselie en 3 el olijfolie met de courgette. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 15 minuten staan.

  3. Bedruppel de geitenkaas met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en verpak de stukken kaas elk in 2 plakjes ontbijtspek. Bak de geitenkaaspakketjes in een droge pan ca. 3 minuten per zijde op hoog vuur.

  4. Verdeel de courgettesalade over kommen en leg in iedere kom een geitenkaaspakketje. Serveer met het boerenbrood.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)