
Courgettesalade met gebakken geitenkaas
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de courgettes en snijd ze met de juliennesnijder in slierten of rasp ze in dunne reepjes. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers het sap uit de citroen. Was de munt en de peterselie, schud ze goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof.
Meng de citroenschil, het citroensap, de munt, de peterselie en 3 el olijfolie met de courgette. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 15 minuten staan.
Bedruppel de geitenkaas met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en verpak de stukken kaas elk in 2 plakjes ontbijtspek. Bak de geitenkaaspakketjes in een droge pan ca. 3 minuten per zijde op hoog vuur.
Verdeel de courgettesalade over kommen en leg in iedere kom een geitenkaaspakketje. Serveer met het boerenbrood.