Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Crème brûlée

Crème brûlée

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Zet 6 kleine ramekins in een diepe ovenschaal. Breng in de waterkoker water aan de kook.

  2. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom met 75 g suiker en een snufje zout en klop met een elektrische mixer tot het mengsel wit van kleur en luchtig wordt.

  3. Verhit de slagroom met de vanille in een steelpan tot het mengsel zacht begint te borrelen. Schenk 1/2 van de hete room al kloppend met een garde bij de eidooiers. Schenk de overige room erbij en klop nogmaals alles glad.

  4. Schenk de custard door een fijne zeef in een maatbeker of schenkkan en schep het schuim van het oppervlak. Verdeel de custard over de ramekins in de ovenschaal. Schenk voorzichtig kokend water uit de waterkoker in de ovenschaal zodat de ramekins voor de helft in het water staan. Dek de schaal losjes af met aluminiumfolie en laat daarbij één hoek onafgedekt. Zet de ovenschaal 30-35 minuten in de oven tot de custard stevig is geworden maar nog een beetje wiebelig is in het midden. Haal uit de oven, laat afkoelen en vervolgens minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. Strooi de overige suiker over de custard en brand het suikerlaagje met een keukengasbrander of onder de hete grill tot de bovenkant mooi goudbruin en gekaramelliseerd is.

Per portie: 509 kcal | 23 g koolhydraten | 4 g eiwit | 45 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)