Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Creoolse jambalaya met worst en garnalen

Creoolse jambalaya met worst en garnalen

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderij en de paprika’s en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui, de knoflook, de bleekselderij en paprika ca. 8 minuten in. Voeg de ham en de worst toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur.

  2. Was de peterselie en de tijm en schud ze goed droog. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Voeg de tomaten, de kruidnagels, de laurier, ca. 2 tl zout, de tabasco, de cayennepeper, de peterselie, de tijm en de rijst toe en roer het geheel goed door. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 30 minuten op laag vuur koken.

  3. Voeg de garnalen toe en roer ze door de rijst. Leg het deksel weer op de pan en laat de garnalen in ca. 5 minuten gaar worden. Serveer direct.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)