
Croissant met room en aardbeien
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Op zoek naar croissants die net wat luxer zijn dan de klassieker? Vul ze dan met room en aardbeien voor net dat beetje extra!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm voor de banketbakkersroom de melk met het vanillestokje en -merg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken op laag vuur. Laat de melk niet koken.
Klop de eidooiers met de suiker los en roer de bloem erdoorheen. Giet de warme melk al roerend met een garde bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad.
Giet het mengsel door een zeefje terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en verwarm nog 30 seconden door. Blijf de hele tijd goed roeren over de bodem van de pan, zodat de room niet aankoekt.
Giet de room (evt. door een zeef) in een kom of schaal en leg er direct op het oppervlak een stuk folie of bakpapier op om te zorgen dat er geen vel op ontstaat. Laat afgedekt helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met een (hand)mixer stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door de banketbakkersroom. Laat eventueel nog iets langer opstijven in de koelkast.
Halveer de croissants horizontaal. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Doe de room in een spuitzak.
Spuit een laag room op de onderste helft van elke croissant. Verdeel de aardbeien erover. Dek elke croissant af met de bovenste helft. Bestrooi met poedersuiker.









