Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gekaramelliseerde croissantwentelteefjes in een ovenschaal met bramen

Croissantwentelteefjes met bramen, citroen en mascarpone

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

De klassieke wentelteefjes kent iedereen wel, maar wist je dat je ze ook kunt maken met croissants? Vul ze met bramen en mascarpone en laat vervolgens karamelliseren in de oven tot ze lekker knapperig zijn. Een heerlijke traktatie voor ieder moment op de dag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

De klassieke wentelteefjes kent iedereen wel, maar wist je dat je ze ook kunt maken met croissants? Vul ze met bramen en mascarpone en laat vervolgens karamelliseren in de oven tot ze lekker knapperig zijn. Een heerlijke traktatie voor ieder moment op de dag!
Variatietip
Fan van de smaak van wentelteefjes? Dan zijn er nog genoeg andere varianten die je zeker eens moet proberen!

Bereiding

  1. Snijd de croissants open en bestrijk de onderste helften met een dikke laag mascarpone. Strijk de jam eroverheen en leg de bovenste croissanthelften erop.

  2. Snijd de croissants in grove stukken en doe ze in een ovenschaal (ca. 18 x 25 cm). Bestrooi met de bramen en duw er een paar onder de croissants.

  3. Doe de citroenschil, de eieren, de slagroom, de melk, de vanille en 2⁄3 van de suiker in een kom en klop goed door elkaar. Schenk over de croissants en laat minimaal 1 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast intrekken.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrooi de croissants met de rest van de suiker.

  5. Bak ca. 30 minuten in de oven, tot het geheel gerezen, goudbruin en gestold is, maar het mag nog een beetje wiebelen in het midden. Lepel in kommen en serveer warm met slagroom.

Per portie: 568 kcal | 43 g koolhydraten | 11 g eiwit | 38 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best Fotografie: Adrian Lawrence Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!