
Croissantwentelteefjes met bramen, citroen en mascarpone
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
De klassieke wentelteefjes kent iedereen wel, maar wist je dat je ze ook kunt maken met croissants? Vul ze met bramen en mascarpone en laat vervolgens karamelliseren in de oven tot ze lekker knapperig zijn. Een heerlijke traktatie voor ieder moment op de dag!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de croissants open en bestrijk de onderste helften met een dikke laag mascarpone. Strijk de jam eroverheen en leg de bovenste croissanthelften erop.
Snijd de croissants in grove stukken en doe ze in een ovenschaal (ca. 18 x 25 cm). Bestrooi met de bramen en duw er een paar onder de croissants.
Doe de citroenschil, de eieren, de slagroom, de melk, de vanille en 2⁄3 van de suiker in een kom en klop goed door elkaar. Schenk over de croissants en laat minimaal 1 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bestrooi de croissants met de rest van de suiker.
Bak ca. 30 minuten in de oven, tot het geheel gerezen, goudbruin en gestold is, maar het mag nog een beetje wiebelen in het midden. Lepel in kommen en serveer warm met slagroom.










