Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Croissantwentelteefjes met dronken kersen

Croissantwentelteefjes met dronken kersen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Best of both worlds: croissantjes geserveerd als wentelteefjes. Een betere combinatie kan bijna niet, toch? Met het ijs en de kersen maak je dit feestelijke dessert helemaal af.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Best of both worlds: croissantjes geserveerd als wentelteefjes. Een betere combinatie kan bijna niet, toch? Met het ijs en de kersen maak je dit feestelijke dessert helemaal af.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Leg de croissants op een bakplaat en snijd ze door het midden voor driekwart in. Trek de croissants een beetje open.

  2. Klop de boter en de suiker licht en luchtig. Roer het amandelmeel, het amandelextract en de melk erdoorheen. Verdeel met een theelepel over de croissants en spreid uit – duw de croissants daarbij een beetje open, zodat de vulling zichtbaar is; dit hoeft niet netjes te zijn. Bestrooi met het amandelschaafsel en bestuif met poedersuiker. Bak ca. 15 minuten in de oven, of tot het frangipanemensgel een beetje is gerezen en lichtgoud is en de croissants krokant zijn.

  3. Serveer met extra poedersuiker, een bol vanille-ijs en kersen met siroop.

Per portie: 495 kcal | 42 g koolhydraten | 10 g eiwit | 31 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Liam Desbois Styling: Luis Peral Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!