
Crostini met sparrennaalden-ricotta en geroosterde vijgen
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze kruislings in tot ongeveer halverwege de vrucht. Zet de vijgen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel over iedere vijg een beetje honing en gril de vijgen in ongeveer 8 minuten tot ze zacht zijn.
Besprenkel de plakken ciabatta met de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril beide kanten van de ciabatta tot ze goudbruin zijn.
Spoel de sparrennaalden in een zeef met kokend water. Laat goed uitlekken en snijd de naalden fijn. Roer ze vervolgens door de ricotta.
Besmeer de ciabatta met de sparrennaalden-ricotta en verdeel de geroosterde vijgen erover. Garneer met extra honing en de walnoten.
Eet & drink je kerstboom
€ 21,00