Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze kruislings in tot ongeveer halverwege de vrucht. Zet de vijgen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel over iedere vijg een beetje honing  en gril de vijgen in ongeveer 8 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Besprenkel de plakken ciabatta met de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril beide kanten van de ciabatta tot ze goudbruin zijn.
  4. Spoel de sparrennaalden in een zeef met kokend water. Laat goed uitlekken en snijd de naalden fijn. Roer ze vervolgens door de ricotta.
  5. Besmeer de ciabatta met de sparrennaalden-ricotta en verdeel de geroosterde vijgen erover. Garneer met extra honing en de walnoten.
Eet & drink je kerstboom

Bestel het boek:

Eet & drink je kerstboom
€21,00

Disclaimer: de spar, den en zilverspar zijn eetbaar, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Als jouw kerstboom is bespoten met een brandwerende spray, is je boom niet meer eetbaar. Helaas zijn niet-biologische bomen vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen. Dit is zeker niet goed voor de biodiversiteit en het milieu, maar kan – wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid naalden consumeert – geen kwaad.