Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Crostini met sparrennaaldenricotta

Crostini met sparrennaalden-ricotta en geroosterde vijgen

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Ricotta, vers fruit en honing vormen samen een goed ontbijt, maar combineren met de aardse tonen van de sparren­naalden en walnoten ook heerlijk op geroosterd brood.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze kruislings in tot ongeveer halverwege de vrucht. Zet de vijgen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel over iedere vijg een beetje honing  en gril de vijgen in ongeveer 8 minuten tot ze zacht zijn.

  3. Besprenkel de plakken ciabatta met de olijfolie. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril beide kanten van de ciabatta tot ze goudbruin zijn.

  4. Spoel de sparrennaalden in een zeef met kokend water. Laat goed uitlekken en snijd de naalden fijn. Roer ze vervolgens door de ricotta.

  5. Besmeer de ciabatta met de sparrennaalden-ricotta en verdeel de geroosterde vijgen erover. Garneer met extra honing en de walnoten.

Disclaimer: de spar, den en zilverspar zijn eetbaar, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Als jouw kerstboom is bespoten met een brandwerende spray, is je boom niet meer eetbaar. Helaas zijn niet-biologische bomen vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen. Dit is zeker niet goed voor de biodiversiteit en het milieu, maar kan – wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid naalden consumeert – geen kwaad.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Eet & drink je kerstboom

€ 21,00
Cover voor Eet & drink je kerstboom