
Crumble bars met blauwe bessen
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Trek in iets zoets maar wel een beetje verantwoord? Deze blauwe bessen crumble bars zijn kruimelig, fruitig en heerlijke knapperig. Perfect om mee te nemen, bij de koffie of zelfs als ontbijt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng voor het deeg de havermout, bloem, kokosolie, honing en vanille tot een kruimelig deeg. Druk 2/3 van het deeg stevig in de vorm. Houd de rest apart voor de topping.
Meng voor de vulling de blauwe bessen met citroensap, maizena en 1 el honing. Verdeel dit over de bodem. Strooi de rest van het deeg over de bessen.
Bak 30–35 min. tot de bovenkant goudbruin is. Laat de crumble volledig afkoelen voor je hem snijdt. Gebruik een scherp mes en snijd in 9 grote of 16 kleinere vierkante bars.









